SEAT for business

Kontakta oss

Till er tjänst

När du sätter dig bakom ratten i en SEAT, kan du se fram emot mer än en biltur. Förvänta dig en upplevelse. Du förstår, vår filosofi handlar inte bara om att producera högteknologiska bilar idag. Vi vill också öka körglädjen på vägarna långt in i framtiden. Vi vill ge tekniken en känsla och designen ett syfte. Vår filosofi handlar om att kombinera det bästa av två världar, om tysk design och spansk passion i perfekt harmoni. Vi kallar det ”ENJOYNEERING”. Resultatet är bilar som sticker ut, som bjuder på attityd, stilren design och hög kvalitet. Lägg dessutom till den senaste tekniken från Volkswagen-gruppen, garanterad körglädje och kompromisslös säkerhet, så förstår du att SEAT är den perfekta tjänstebilen för dig som är ute efter det där lilla extra.

SEAT är ett av de ledande bilmärkena i Europa. Vid en av Europas modernaste bilfabriker, i Martorell utanför Barcelona, har vi tillverkat närmare 20 miljoner bilar sedan invigningen 1992. Som ett märke inom Volkswagen-gruppen har vi tillgång till stora gemensamma resurser för forskning och utveckling och vi ligger långt framme när det gäller att ta fram bättre, säkrare och snålare bilar. Teknologi och utrustning som vi har tagit fram för att förenkla din vardag.

Att tänka på miljön är en stor sak för SEAT. Och för att främja våra eco-referenser ännu mer har vi lanserat vår nya innovativa TGI motor. En motor som främst körs på Compressed Natural Gas och erbjuder ett miljövänligt alternativ utan att kompromissa på prestandan. Den genomsnittliga bränsleförbrukningen är bara 35g CNG per 10 km. Det resulterar i ett förvånansvärda låga 94 gram CO2 per km och även körekonomi som resulterar i lägre kostnader.

Så om du tycker att det är roligt att köra bil kan SEAT som tjänstebil bidra till en ökad arbetsglädje. Det handlar om design och körglädje. Och naturligtvis om det kompromisslösa säkerhetstänkandet och den avancerade teknik som finns inbyggd i varje SEAT.

Business Flex

EN VÄLPAKETERAD LÖSNING.
Vi har gjort det så enkelt det bara går att vara företagskund hos SEAT. Business Flex är ett erbjudande till företag med 1–10 bilar *, där vi samlar: finansiering, service- och underhåll, försäkring, drivmedel, däck, tvätt och parkeringsavgifter i ett paket. Alla kostnader är uppdelade och ditt företag får en samlingsfaktura. Uppdelningen gör att ditt företag enkelt kan följa varje enskilt fordon samt att det blir lätt att kontera med kostnadsspecifika poster. Ditt företag får ett lätthanterat bilinnehav och mer tid att ägna åt företagets affärer. Enkelt för dig.

Hela bilägandet i ett paket
• SEAT Leasing
• SEAT Försäkring
• SEAT Serviceavtal
• Drivmedel
• Parkering
• Biltvätt
ENKEL KONTROLL ÖVER DINA BILKOSTNADER
– ALLT PÅ EN FAKTURA
Hantering och fakturering
Vi samlar dina bilkostnader på en faktura. Det blir lätt att följa fordonens kostnader, ditt företag får mindre pappershögar och enklare administration. På fakturan framgår klart och tydligt de olika kostnaderna: leasing, service- och underhåll, försäkring och drivmedel (med redovisad företagsrabatt som tillgodoräknas på fakturan). Fakturan blir tydlig, lätt att hantera och kontera med kostnadsspecificerade poster.

* Gäller alla personbilsregistrerade fordon från SEAT (ej taxi, hyrbil, budbil eller annan yrkesmässig trafik).
SEAT Leasing
Business Flex innehåller alltid ett leasingavtal. En finansieringsform som ger flera fördelar. Ditt företag kan göra momsavdrag med 50 procent av leasingavgiften, och ditt företag binder inget kapital för bilinnehavet.

SEAT Försäkring
Med SEAT Försäkring får du tillgång till en bemannad skadejour dygnet runt. Skadebesiktningen görs av närmaste SEAT-verkstad som också tar hand om eventuella reparationer med SEAT Originaldelar.

SEAT Serviceavtal
Med service- och underhållsavtal får du och ditt företag kontroll på dina servicekostnader upp till 60 månader eller max 30.000 mil. Du får tryggheten i att din bil servas på en SEAT-verkstad, med SEAT Originaldelar av märkesutbildade mekaniker. Ditt företag får du dra av 100 procent av momsen på servicekostnaden.

Drivmedel, parkering och tvätt
Vi erbjuder föraren ett Statoil Företagskort för att betala drivmedel för resor inom Sverige, Norge eller Danmark. Kortet gäller för bränsle, påfyllnadsolja¹, trafikprodukter², parkering samt biltvätt. Ett kort laddat med konkurrenskraftig företagsrabatt som du får utan några tillkommande avgifter. Mer om rabatten hittar på www.statoil.se/foretag

¹ Motorolja, växellådsolja och hydraulolja
² Glykol, kylarvätska, spolar vätska och bränsletillsatser

Finansiering

SEAT LEASING
Leasing är generellt det enklaste och mest ekonomiska sättet att finansiera företagets bilar. Dels för att momsen på leasingavgiften oftast är till hälften avdragsgill (personbilar), dels för att leasing är en finansieringsform som löser företagets bilbehov utan att binda kapital i tillgångar. Kapital som ägarna förväntar sig en avkastning på. Det belastar inte heller företagets övriga säkerheter som kan behövas för att få krediter och det frigör likviditet genom att inte använda bolagets pengar. Behåll företagets soliditet och likviditet och ha en modernare vagnpark som kräver mindre reparationer och framförallt är skonsammare mot miljön. Kombinera med fördel vår finansiering med försäkring och serviceavtal. Allt på samma faktura, specificerat var för sig.

Särskild leasingavgift: inget krav, men de flesta företagskunder väljer att betala en särskild leasingavgift vid leverans av bilen.

Leasingavgift per månad: vi erbjuder leasing med annuitet, rak eller stafflad (varierad) betalningsplan över en period mellan 12–60 månader.

Restvärde: din SEAT har ett bra marknadsvärde även efter avtalstidens slut. Storleken på restvärdet påverkas av hur bilen används, körsträcka, avtalstid, bilmodell och förväntat framtida värde.
Din säljare hjälper gärna till så du hamnar på en realistisk nivå.

Välj mellan:

• Finansiell leasing där leasetagaren får den ekonomiska förmånen och bär den ekonomiska risken förknippad med leasingobjektet, d v s bilens restvärde.

• Operationell leasing där leasegivaren/återförsäljaren bär den ekonomiska risken förknippad med ägandet av leasingobjektet, d v s bilens restvärde.

Fast eller rörlig ränta. Vi erbjuder rörlig ränta på leasingavtal upp till 60 månader och vår rörliga ränta baseras på VWFS (Volkswagen Finans Sverige) basränta. Avläsning och förändring av räntan sker månadsvis, vilket innebär att du direkt får tillgodoräkna dig eventuella räntesänkningar (motsvarande gäller även vid höjning av räntan). Fast ränta sätts på leveransdagen och följer därefter leasingavtalet upp till 60 månader. Ditt företag kan betala leasingavgiften månads- eller kvartalsvis genom bank-, plus- eller autogiro. Det behöver inte vara jämna perioder utan exempelvis 28 eller 49 månader fungerar.

SEAT BILLÅN
Billån är en intressant finansieringsform för företag som vill äga sina fordon, och få möjlighet att göra skattemässigt värdeminskningsavdrag (avskrivning) på dem. Näringsidkare omfattas inte av Konsumentkreditlagen därför finns inte något formellt krav på kontantinsats. Företagets SEAT kan finansieras till 100%.

Serviceavtal & Försäkring

SEAT SERVICEAVTAL
Med SEAT Originalservice ökar livslängden och andrahandsvärdet på bilen. Ditt företag betalar en fast månadskostnad för kommande service och reparationer, vilket underlättar budgetering och uppföljning, för företagskunder oavsett om man har ett eller flera fordon i sin vagnpark. Serviceavtal finns i två nivåer med olika omfattning och innehåll: Serviceavtal respektive Service- och underhållsavtal.

SEAT Serviceavtal ger dig många fördelar:
• Kontroll på kostnader för service.
• SEAT Originaldelar.
• Auktoriserad SEAT-verkstad, med specialutbildade mekaniker och alla specialverktyg.
• Ökar livslängden och andrahandsvärdet på din bil.
• Din bil uppdateras alltid med den senaste programvaran.
• Förlängd Mobilitetsgaranti.
• Samfakturering med SEAT Leasing och SEAT Försäkring.
• Fast månadskostnad för ditt serviceavtal under hela avtalstiden.
• Ditt företag har möjlighet att lyfta momsen på månadskostnaden för serviceavtal.

Öka livslängden och andrahandsvärdet
Med vårt serviceavtal repareras din SEAT alltid med SEAT Originaldelar. Du får garantier på originaldelarna och på utfört arbete. En SEAT med fullständig verkstadshistorik och med SEAT stämplat i serviceboken ökar inbytespriset (andrahandsvärdet) när det är dags att byta bil.

Förlängd Mobilitetsgaranti
Vid varje utförd service förlängs Mobilitetsgarantin (gäller vid driftstopp som inte vållats av föraren och omfattar hjälp på plats, hyrbil eller övernattning på hotell). Du har tillgång till ett rikstäckande servicenät i Sverige och även i Europa som säkerställer att hjälpen alltid är nära till hands.

Vad kostar SEAT Serviceavtal ?
Givetvis blir priset unikt beroende på vilken SEAT-modell du väljer, vilken körsträcka som du har per år och var du har din närmaste auktoriserade återförsäljare. Prata med din SEAT-återförsäljare om pris för den modell som du är intresserad av.

Två nivåer och omfattning – vad ingår?
SEAT Serviceavtal: All service i enlighet med den serviceplan SEAT utfärdat. Samtliga tilläggsarbeten vid planerade intervaller enligt serviceplan till exempel tändstift, bränslefilter, luftfilter och bromsvätska. Vid behov, vid servicetillfället ingår: glödlampor (ej Xenon), oljor, spolarvätska, säkringar och torkarblad.
SEAT Service- och underhållsavtal: Samma innehåll som SEAT Serviceavtal, men också följande när det är dags att byta: bromsklossar, bromsskivor, avgassystem, länkarmar, stötdämpare, fjädrar, drivaxeldamasker, drivknutar, kopplingslamell och tryckplatta, urkopplingslager, batteri, hjullager, och glödlampor (ej Xenon).
Tillval: däck, däckskifte och däckförvaring, hämta/lämnaservice, lånebil vid verkstadsbesök, rekonditionering och tvätt.

SEAT FÖRSÄKRING
SEAT Försäkring är unik på många sätt, med en service-, garanti- och ersättningsnivå utöver det vanliga. Skadejouren är bemannad dygnet runt. Skadebesiktning görs av din närmaste SEAT-verkstad, som självklart också tar hand om eventuella reparationer. Din bil repareras lika självklart med SEAT Originaldelar för att säkra den höga kvaliteten på vårt materialval och andrahandsvärdet.

Vad ingår i SEAT Försäkring?

• Ny bil vid stöld eller totalskada på fordon upp till 2 år eller max 4 000 mil. Är bilen äldre eller har gått längre ersätter vi istället med samma modell som är värd upp till 20 % mer än den skadade eller stulna bilen. Det enda kravet är att du köper ersättningsbilen hos någon av våra SEAT-återförsäljare.
• 3 000 kr lägre självrisk vid skada som ersätts av vagnskadegaranti.
• Ingen självrisk vid stöld i bilen med fabriksmonterat originallarm.
• Maskinskadeförsäkring som gäller längre, 8 år och upp till 15 000 mil.
• Ingen maxgräns för däck och fälgar gäller även fabriksmonterad elektronisk utrustning.
• Garanterad reparation av auktoriserad SEAT-verkstad med SEAT Originaldelar.
• Snabb och smidig skadehantering som hanterar både vagnskadegaranti och märkesförsäkring
– en kontakt och telefonnummer för alla stöld- och skadeärenden, dygnet runt.

Kombinera med SEAT Finansiering
Om du väljer SEAT Finansiering kan du samtidigt teckna SEAT Försäkring med följande fördelar:
• Förmånligare försäkringspremie när du finansierar bilen med SEAT Finansiering.
• Finansiering, serviceavtal och försäkring på en faktura.
• Försäkringen följer finansieringens avtalstid, t ex 24, 36 eller 60 månader.

Komplettera med hyrbil
Komplettera med tilläggsförsäkring Hyrbil som ger ett skydd vid skada med 75% av hyrbilskostnaden betald upp till 60 dagar när din SEAT repareras.

Fullständiga försäkringsvillkor kan du hämta på www.seatbilforsakring.se eller ring oss på 0770-110 220.
Taxi, budbilar och bilar i yrkesmässig trafik kan inte försäkras i SEAT Försäkring.

Personalbil

Personalbil är en förmånsbil som ditt företag kan erbjuda till dig som anställd, en kostnadsneutral personalförmån som kan finansieras genom att du betalar alla bilrelaterade kostnader* med ett löneavdrag. Allt fler företag efterfrågar denna löneväxlingsmodell som gör att du får lägre bilkostnader, slipper betala kontantinsats och inte behöver fundera över det framtida värdet när det är dags att byta bil. Gynnsamma momseffekter och regler för sociala avgifter när bilen finansieras med löneavdrag, ger tillsammans med möjligheten att nyttja företagets inköpsavtal en lägre bilkostnad. Jämfört med att äga en SEAT privat blir kostnaden cirka 1 500–2 000 kr/mån lägre för en SEAT i prisklassen 250 000–300 000 kr. Personalbil är kostnadsneutralt för företaget och fördelaktigt för dig som anställd. Vad mer kan man önska?

Löneavdraget innehåller:

• Leasingavgift (inklusive 1/2 moms)
• Skatt på bilförmån
• Sociala avgifter på bilens förmånsvärde
• Serviceavtal
• Fordonsskatt
• Försäkring

Fördelar både för anställd och företag

Personalbil är en fördelaktig löneförmån eftersom du som anställd får åka i en ny SEAT med modern teknik, säkerhet och sportighet. Vi gör det enkelt för ditt företag att erbjuda personalbil till dig. Vi tar fram individuella offerter som redovisar bruttolöneavdrag och den totala nettokostnaden med hänsyn taget till din tjänstekörning. Självklart erbjuder vi också hantering, finansiering och administration för företagets alla bilrelaterade kostnader.

Ramavtal

Optimera företagets bilägande med SEAT Stockholm.
Att kunna erbjuda SEAT som tjänste- eller personalbil för sina anställda upplevs som en stor konkurrensfördel vid rekrytering, menar många av våra företagskunder.

SEATs breda och attraktiva modellprogram attraherar och passar tjänstebilsförare i alla åldrar och livssituationer. Som företag, oavsett med en stor eller liten vagnpark, har du möjlighet att teckna förmånliga avtal med SEAT Stockholm.

Med ett brett och mycket attraktivt modellprogram har vi modeller i de flesta tjänstebilsklasser. Våra attraktiva bilar och tjänstelösningar ger ditt företag en låg totalkostnad på sista raden. Detta tack vare hög kvalitet, brett modellprogram och bra andrahandsvärden.