Vänta inte med att byta din trasiga vindruta

 • En spricka försämrar mer än bara sikten.

  Att sprickor i vindrutan gör det svårare att ha full koll framåt är ingen nyhet – sikten försämras ju för varje repa, stenskott och spricka som uppstår.Men vad många inte känner till är att vindrutan är en viktig del i bilens bärande konstruktion. Så om du har en spricka i vindrutan är det bra att byta ut den, vänta inte för länge.En vindruta är betydligt mer än ett skydd mot väder och vind. Den är en viktig del av bilens bärande konstruktion och bidrar till karossens styvhet och krocksäkerhet. Det är betydelsefullt inte minst eftersom airbagen tar stöd av rutan vid en kollision. Dessutom innehåller din vindruta ofta laser, sensorer och kameror som ytterligare bidrar till din och dina medtrafikanters säkerhet. Det talar för att du ska välja en SEAT Originalruta nästa gång du byter. Och att du låter våra experter göra jobbet.
 • torkarblad

  Just nu ingår SEAT Originaltorkarblad vid byte av vindruta. Montering ingår.

  Kan ej kombineras med andra erbjudanden och rabatter. Gäller t.o.m. 30 juni 2023. Med reservation för felskrivning och slutförsäljning.

 • stenskott
 • Stenskott? Vänta inte med att laga eller byta din trasiga vindruta.

  Fick du ett stenskott när vintern övergick till vår? Ett stenskott ska lagas så fort som möjligt för att förhindra att fukt och smuts tränger in och förstör filmen i glaset, eller att sprickan sprids vidare. I förlängningen kan stenskottet leda till att du måste byta ut hela vindrutan.

  Rutbyte
  Normalt ligger självrisken mellan 1500 och 3000 kr beroende på typ av bil och försäkringsbolag.
  Stenskott
  Vanligtvis ligger självrisken på mellan 0 och 200 kr beroende på försäkringsbolag.

  • Fem anledningar att välja en SEAT Originalvindruta:

   1. Den är en del av bilens bärande konstruktion.
    Vindrutan i din SEAT utgör en del av bilens bärande konstruktion. Dess utformning, kvalitet och montering är därmed avgörande för karossens styvhet och krocksäkerhet.
   2. Den agerar stöd till airbagen vid en kollision.
    Vindrutan i en modern SEAT ger stöd till krockkudden vid en kollision. En korrekt monterad vindruta är därför viktig för att airbag-systemet i din SEAT ska fungera optimalt.
   3. Den innehåller ofta viktig säkerhetsteknik.
    Många förarassistansfunktioner såsom laser, sensorer och kameror förlitar sig på vindrutan för sin funktion. Därför är det viktigt att ersättningsrutan har exakt samma egenskaper som vindrutan i din SEAT när den var ny.
   4. Den är perfekt anpassad till din SEAT.
    En SEAT Originalvindruta är tillverkad med extrem precision för att passa just din SEAT och dess egenskaper.
   5. Vi kalibrerar alla säkerhetssystem korrekt.
    En Originalvindruta från SEAT garanterar att säkerhetssystemen i din bil fungerar och att säkerhetsnivån i din SEAT är lika hög som när den lämnade fabriken.
  När du lämnar in din bil hos oss kan du vara säker på att den tas om hand på rätt sätt. Vi är experter på SEAT och har alla de verktyg och originaldelar som krävs för att bilen alltid ska vara en SEAT – även om byter vindrutan eller någon annan viktig säkerhetsdetalj.Du är varmt välkommen att höra av dig till oss på den anläggning som passar dig bäst så bokar vi in en tid.


  Allt för din SEAT

  Tips, råd och intressanta artiklar som underlättar ditt bilägande och bilåkande finner du på seat.dinbil.se